Become a dealer?

450 m2 grote winkel met grote gedroogde kruidenafdeling
Met veel kennis van en persoonlijke ervaringen met allerlei diersoorten
Groot assortiment uniek samengestelde natuurlijke (voer)mixen volgens onze enige echte ‘Whoopie-recepten’
Waarom natuurlijk voeren (hamsters)?

Waarom natuurlijk voeren (hamsters)?

0 reactie minuten lezen
Een korte blog over natuurlijk voeren van hamsters. Waaruit hoort een natuurlijke voermix te bestaan? En waarom is soort specifieke voeding belangrijk? Lees dit allemaal in dit blog, geschreve

Waarom natuurlijk voeren?

Kleine knaagdieren zijn van nature grotendeels zadeneters. Deze zaden bestaan uit o.a. graszaden, kruidenzaden en granen. Wat weer onder te verdelen is in: oliehoudende zaden (zoals lijnzaad) en meelhoudende zaden (zoals gierst). Elk diersoort heeft andere voedingsbehoeftes, waardoor het bij natuurlijk voeren erg belangrijk is om voeding die specifiek is bedoelt voor één soort dier te voeren: zoals Russische Dwerghamstervoer voor een Russische Dwerghamster. De voedingsbehoeftes bestaan uit een verhouding meelhoudende/oliehoudende zaden, een bepaald percentage dierlijke eiwitten, bladeren en bloemen, groente, pitten en noten en eventueel fruit. Het is dan ook van belang dat de percentages en verhoudingen kloppen: bij een te hoog percentage oliehoudende zaden kan je dier bijvoorbeeld te dik worden, of bij een te laag percentage oliehoudende zaden te mager.

Elk diersoort, ook elk hamstersoort, heeft andere voedingsbehoeftes. Zo heeft een Roborovski dwerghamster een lager percentage oliehoudende zaden nodig dan een Russische dwerghamster. En een Syrische hamster meer granen nodig dan dwerghamstersoorten. Hierdoor is het belangrijk om een soort specifieke voeding te voeren.

Daarnaast stimuleer een natuurlijke voermix het natuurlijke zoekgedrag en ‘pel-gedrag’. Strooi het voer over de bodembedekking heen zodat de dieren langer bezig zijn met zoeken, of biedt het aan in een voerbakje.

Waarom kiezen voor ons Whoopie’s voer?

Voer van fabrikanten waarin o.a. brokken worden verwerkt, bevatten vaak een groot percentage granen. Voer voor dwerghamsters moet slechts een klein percentage granen bevatten. Daarnaast bevatten deze ‘kant en klare voermixen’ vaak te weinig verschillende soorten zaden, geen kruiden of bloemen en vaak fruit of ander suikerrijke ingrediënten.  Daarnaast bevat deze voeding vaak nog toevoegingen zoals kleur en smaakstoffen wat ook weer schadelijk kan zijn voor kleine knaagdieren.

Onze natuurlijke voermixen zijn samengesteld door jaren lange ervaring met deze knaagdieren en veel research. Dit voer bestaat per soort uit meer dan 30 verschillende soorten ingrediënten en wordt per kleine batches afgewogen om de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast bevat ons voer geen toevoegingen maar is puur natuur!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »