Over ons

Rodent Supplies Whoopie, wij willen net zoals u het beste voor uw huisdier. Niets is zo lastig om zo een veelzijdig bedrijf met zo veel passie en liefde uit te leggen in één zin, want Rodent Supplies Whoopie staat voor zo veel verschillende dingen;
  • De liefde en passie voor dieren,
  • Het verbeteren van de welzijn voor knaagdieren en konijnen,
  • Het helpen van deze dieren, mensen voor te lichten
  • En het verspreiden van kennis.
Eigenaresse, en bedenker van dit alles, Lily is opgegroeid op een kleine boerderij met veel verschillende dieren: Ik ben compleet tussen de dieren opgegroeid, de honden en katten lagen toen ik klein was bij mij in de box. Toen ik groter werd en kon lopen ging ik samen met mijn moeder alle dieren helpen verzorgen. Van schapen tot pony’s tot kippen en konijnen, wij hadden van alles lopen. Ik kan mij dan ook niets anders herinneren dan dat onze dieren altijd de ruimte hadden, en dat verzorging op één stond. De rammetjes van de konijnen werden gecastreerd zodat ze bij de voedsters konden blijven, de cavia’s zaten met een aantal in een groepje en kregen twee maal daags groenvoer.
Mijn moeder en ik klusten wat af voor deze dieren: het vergroten van rennen, het maken van huisjes voor ze, 20 jaar geleden was er helemaal nog niet zo veel voor knaagdieren en konijnen. In de jaren erop werd onze beestenboel vergroot, wij kregen meer pony’s, meer kippen en meer knaagdieren en konijnen.
 
Ik heb altijd een grote fascinatie gehad voor knaagdieren en konijnen, helaas vond mijn moeder op dat punt alleen maar cavia’s en konijnen leuk. Een hamster, muizen of ratten mochten er lange tijd niet komen, mijn moeder vond de kant en klare kooien uit de winkels te klein, en vond het voor mij niet leuk dat het nachtdieren waren. Pas toen ik een jaar of 13 was, mocht ik na zeer veel ‘zeuren’ een dwerghamstertje. En ja, toen brak de obsessie voor knaagdieren helemaal los. Er waren twee voorwaarde waarop ik een hamstertje mocht: ik moest een zo groot mogelijk verblijf vinden, en mij ook zo goed mogelijk inlezen.
Uiteraard gebruikte ik elke vrije tijd die ik toen had om mij in te lezen over dwerghamsters. Heel internet en (buitenlandse) forums struinde ik af om zo veel mogelijk te weten te komen. Gelukkig via marktplaats vond ik een aquarium van 140 cm, en ik wilde deze helemaal ombouwen tot hamsterverblijf. Een grappig feitje: toen des tijds was een mini duna van 50 x 40 cm voldoende voor een dwerghamster.
 
Aangezien ik veel op marktplaats zat, zag ik veel leed voorbij komen, cavia’s in hun eentje, hamsters in groepjes, te kleine verblijven, vieze verblijven, zieke dieren, verwaarloosde dieren enzovoorts. Ik heb mij altijd aangetrokken gevoelen voor het opvangen van dieren, één van onze honden kwam ook uit het asiel uit Spanje, en wij hadden inmiddels ook wat konijnen bij een konijnenopvang geadopteerd. Echter hier in de buurt was er niks voor de knaagdieren en konijnen. Uiteindelijk besloot ik in samenspraak met mijn moeder om te beginnen met het opvangen van hamsters. Hamsters waren vrij lastig te herplaatsen, aangezien wij ook adoptie voorwaarden hadden waarin o.a. de afmetingen van de kooien werden besproken (bijv. voor een dwergje 80 x 50). Op deze manier bleven er vaak hamsters bij ons wonen.
Op den duur kwamen er ook cavia’s in de opvang, en zo ook konijnen, chinchilla’s en gerbils. Er kwam een blokhut met speciale extra grote verblijven voor dit soort dieren, en de laatste stallen werden omgebouwd tot konijnenverblijven.
 
Wanneer de dieren bij ons werden afgestaan vroegen wij aan de mensen of wij alle producten van de dieren mochten hebben, zodat wij die konden gebruiken of verkopen. Een opvang kost veel geld, zeker als je alle rammetjes en beertjes laat castreren. Via deze weg kwamen we op Exoknaag terecht. Al snel groeide de vraag naar producten aangezien er toen des tijds nog niet zo veel was voor knaagdieren en konijnen. De 2de editie voor ons hadden wij ook producten via Duitsland ingekocht, en zo groeide elke keer ons assortiment stukje bij beetje.
Na dit ongeveer twee jaar te hebben gedaan, besloten we om een webshop te beginnen, ook om de opvang te bekostigen. Inmiddels was de opvang gegroeid tot een zeer grote opvang, met in de zomer maanden meer dan 100 knaagdieren en konijnen in de opvang. Wij herplaatsten uiteraard met veel zorg de dieren, wij hadden voor elk diersoort aparte adoptievoorwaarden en selecteerde de adoptanten ook met veel zorg. Op dat punt hadden wij ook echt alle knaagdieren zitten, hamsters, muizen, ratten, chinchilla’s en ga maar door. Aangezien wij, zoals mensen ons vaak noemde, ‘streng’ waren, bleven er helaas ook vaak dieren in de opvang. Dit gold voornamelijk voor hamsters aangezien wij hamsters niet bij kinderen herplaatsten en grote verblijven eisten.
 
Helaas kwamen er ook vaak oude, zieke of getraumatiseerde dieren bij ons binnen. Deze dieren konden wij helaas niet herplaatsen aangezien dit voor hun te veel zou zijn. Door middel van de webshop konden wij ervoor zorgen dat deze dieren een goed ingericht verblijf hadden, en hun eten werd betaald. Aangezien wij fulltime met deze dieren bezig waren, leerden wij de behoeftes en hun lichaamstaal zeer goed kennen. Hierdoor kwamen wij erachter dat er zeer veel verkeerde informatie bekend was over deze dieren, en er veel verkeerde producten op de markt waren. Één van de meest gemaakte opmerkingen van mensen was vaak ‘mijn hamster houdt zo veel van klimmen, ik zie hem altijd op zijn kop hangen’. Echter hadden wij weer gemerkt dat dit stereotype gedrag was, en verveling, en dat hamsters veel meer van graven en tunnels maken hielden. Door veel informatie uit Duitsland te halen, leerden wij ook steeds meer en konden wij dit toepassen in de opvang. Hamsters kregen hierdoor bijvoorbeeld een glazen verblijf met een dikke laag bodembedekking, en wij probeerden deze zo natuurlijk mogelijk in te richten. Dit was al een aantal jaar voordat het hele ‘hamsterscaping’ op kwam.
 
Ook over de kant en klare voeding was ik ontevreden, en ik begon me over de voedingsbehoeftes per diersoort in te lezen, en voor o.a. de hamsters, muizen en gerbils begon ik zelf mixen samen te stellen. De zaden kocht ik toen vaak bij vogelwebshops. Ondertussen groeide de webshop heel hard, en begonnen we met het verkopen van gedroogde kruiden. Wij gingen steeds meer beurzen af, en kregen steeds meer bestellingen. Dit gebeurde allemaal vanaf thuis uit.
Grotendeels van alle producten stonden in een zeecontainer, en de rest bij mijn vader in de opslag. De vraag groeide steeds meer, en inmiddels bestonden onze eigen voermixen ook al 2 jaar.
 
In juli 2019 besloten wij dan ook dat het tijd werd voor een pand, of dat we moesten stoppen. Stoppen was voor mij geen optie, waardoor wij al snel aan de andere kant van Gameren terecht zijn gekomen op de Hoef, een van de weinige bedrijventerreinen in Gameren. Het pand had onder een oppervlakte van 250 m2, en over de gehele oppervlakte ook nog een extra verdiepingsvloer, waardoor wij maar liefst 500m2 oppervlakte hebben. In het begin grapten we nog: ‘de bovenverdieping hebben wij pas over een aantal jaar nodig’, echter was dit niet zo. In december 2019 begon de plek beneden al te klein te worden, en moesten wij al snel naar boven toe uitbreiden. Nog steeds groeide de webshop gigantisch, en was het een fulltime baan voor twee personen, het assortiment werd steeds verder uitgebreid, en onze klantenkring groeide.
Het doel was om in 2020 de winkel open te kunnen doen op zaterdag, echter door Covid-19 was dit niet mogelijk. Alhoewel wij in 2020 geen beurzen hebben gehad, groeide de webshop ongelofelijk hard, en was het niet meer bij te benen.
 
Begin 2021 besloten wij dat wij het zelf niet langer konden redden, en besloten wij personeel in dienst te nemen. Na maanden zeer hard werken konden wij onze droom om de opslag om te toveren tot winkel waar maken, en april 2021 opende wij onze deuren.
De gehele winkel is ingericht voor alles voor knaagdieren en konijnen, een groot assortiment gedroogde kruiden voor allerlei diersoorten, en een aantal inspiratie verblijven met dieren zoals hamsters, muizen, cavia’s en parkieten. Sinds 4 oktober 2021 is onze winkel geopend. Inmiddels hebben wij niet alleen meer producten voor knaagdieren, konijnen en vogels, maar ook een klein assortiment voeding en producten voor honden, katten, reptielen en pluimvee!